השבוע זו היתה פעם ראשונה שעמדתי על במה והרצאתי והקהל היה שקוע במישהו אחר
לא, זה לא כי היה פחות מעניין, אלא בגלל שהשבוע הרצאתי בפני קהל מיוחד ומקסים – הרצאתי במועדון החרשים ברשל"צ.
לצידי עמדה תמר המתורגמנית המקסימה, שלא הפסיקה לזוז, לעשות פרצופים ולחרוץ לשונה בשעה שבעיני זה היה שונה ומיוחד, אבל הקהל כולו פשוט ניהל איתה שיחה שיגרתית באמצעות הידיים.
מועדון החרשים ברשל"צ הינה מסגרת חברתית העשרתית לאוכלוסיית החרשים של ראשון לציון מזה שנים רבות.
חווה סלם, מנהלת המקום, פנתה אלי
דרך הפייסבוק וביקשה שאעביר הרצאה על עולם המדיה החברתית לקהילת החרשים המקומית.
נעניתי בשמחה ולפני כמה ימים זכיתי לפגוש קבוצה של אנשים מעניינים, צמאים ללמוד דברים חדשים ולגלות עולמות שלא הכירו לפני כן.
בעמדי על הבמה, מרצה ומסבירה בקול על השינויים שהביא עולם הדיגיטל והניו מדיה, עמדה לצידי המתורגמנית המקסימה, שהיא היתה בעצם הקול שלי לעיני המאזינים ובשפת הסימנים, העבירה את כל ההרצאה לנוכחים.
בתום ההרצאה, נתתי זמן לשאול שאלות וכל אחד בתורו ניגש לבמה ועמד מול כולם, שואל את השאלה בשפתיו ובאמצעות זרועותיו וקיבל תשובה ממני, מתורגמת על ידי המתורגמנית.
זוהי קהילה מקסימה, נהניתי מאד ללמד אותם את תחום המדחה החברתית (ניו-מדיה) ולהעביר את מישנתי גם להם.
להלן קצת תמונות מהאירוע
ותודה רבה לליהי ברנוי, על התמונות המקסימות!