עוד זה מצייץ וזה בא: מה שקורה בטוויטר בימים אלו

תגידו מה שתגידו על אילון מאסק, לפחות לא משעמם איתו. מאסק נחוש ליצוק תוכן אל תוך חזון ה-Twitter 2.0 שלו, ואכן מאז שהוא רכש את טוויטר קרו כל כך הרבה דברים בפלטפורמה שקצרה היריעה מלנסות לסכם אותם. עם זאת, חשבנו בכל זאת לנסות. אספנו עבורכם כמה עדכוני טוויטר חמים וטריים מהתנור, שיכינו אתכם לניהול סושיאל מקצועי ברשת החברתית שהיא עדיין המעניינת והמרתקת מכולן.

בקרוב: ציוצים עד 4,000 תווים

מגבלת התווים של טוויטר, שנועדה לשמור על שיח תמציתי, מהיר ומעניין, הפכה לאחד מסימני ההיכר שלה. אולם לפי המעצבת של רשת טוויטר, Andrea Conway, זה הולך להשתנות ובקרוב: אמנם הציוצים המלאים לא יהיו גלויים מפיד הבית, ונצטרך להיכנס לציוץ עצמו כדי לקרוא הכל, אולם מגבלת התווים תשתנה משמעותית, יתכן שעד 4,000 תווים כפי שרמז מאסק בעבר. כלומר, בפיד נראה רק 280 תווים, ואז נלחץ על "המשך קריאה" או משהו דומה, ונקרא את הציוץ המלא. כך משתמשי טוויטר יוכלו לכתוב טקסטים שהם מעבר להגיגים קצרים, אלא מאמרים של ממש, מה שיחליף את הפרקטיקה הקיימת היום למטרה זו, של שרשור-ציוצים.

Community Notes הפכו גלויים לכל

אחד החששות הגדולים ביותר סביב הרכישה של טוויטר על ידי אילון מאסק, היה החשש מתפיסת חופש הביטוי הרחבה שמאסק כביכול מקדם, קרי כר פורה לדעות אנטישמיות, פייק ניוז וקונספירציות. עם זאת, מאסק טוען שהוא מתיימר להפוך את טוויטר למקור מדויק לצריכת חדשות ומידע. הדרך שלו לעשות זאת היא Community Notes ("הערות קהילה" הוא התרגום הטוב ביותר שהצלחנו למצוא). הקטע של הפיצ'ר של קומיונטי נוטס (בעבר נקרא Birdwatch) אם משתמשים מזהים שציוץ מסוים מכיל פייק ניוז, הם יכולים לצרף לו Note שמסביר זאת. את ה-Notes האלה גם ניתן לדרג לפי דעתנו, בהתאם לרלוונטיות שלהן. 

החידוש כעת הוא שכל המשתמשים בטוויטר יכולים לראות את ה-Community Notes בפיד שלהם, אם כי נכון לעכשיו רק משתמשים בארצות הברית יכולים ליצור אותן. 

שוב: וי כחול בתשלום

כזכור, טוויטר ביקשה להשיק וי כחול בתשלום עבור משתמשי פלטפורמה שרצו ליהנות מסמל הסטטוס הזה. אולם טוויטר נסוגו בהם במהרה, אחרי שהתברר שלא נעשתה שם חשיבה על האימות של משתמשים, מה שהביא ליצירה של חשבונות טוויטר מזויפים עם וי כחול, שיצרו כאוס בעולם בכל מיני דרכים. כעת טוויטר משיקה שוב את הגירסה בתשלום של הוי הכחול, אך עם מספר שינויים.

ראשית, משתמשים יצטרכו באמת לעבור אימות. שנית, משתמשים משלמים יראו פחות פרסומות, יקבלו חשיפה גבוהה יותר לתוכן שלהם, ויוכלו לפרסם סרטונים ארוכים יותר. שלישית, כאשר טוויטר תעלה שינויי מדיניות להצבעה, רק משתמשים עם וי כחול יהיו מורשים להצביע.  בנוסף, טוויטר תגבה 8$ ממשתמשים באנדרואיד ודסקטופ על האימות, אבל 11$ ממשתמשי אפל. מדוע? משום העמלות הגבוהות שאפל גובה על הסליקה דרכה. 

עם זאת, ולאור העובדה שהמפרסמים עוזבים את טוויטר והמותגים עצמם אינם מתלהבים לשלם על האימות, למרות שמדובר בסכום נמוך, לא ברור מה יהיה הסוף עם השינוי הזה. 

דברי סיכום

טוויטר מגששת את דרכה כמו חתול עיוור. למשל, טוויטר הכניסה שינוי שחוסם קישורים לפלטפורמות חברתיות מתחרות, והפסיקה זאת במהרה לאור תגובות הגולשים. טוויטר ביטלה את החסימה על עשרות אלפי חשבונות חסומים, ביניהם אלו של דונאלד טראמפ וקנייה ווסט (שכבר הספיק להיזרק ממנה שוב). עם זאת, טוויטר (נכון לעכשיו) לא שינתה פסיק מן המדיניות שלה לגבי תכנים מסוימים, ולכן לא ברור למה בכלל לבטל את החסימות על אותם חשבונות. נראה שמאסק פשוט לקח את ההטרלות כמה צעדים רחוק מדי, ואפילו בעצמו , כפי שניתן לראות בסקר הבא:

בינתיים הכל ממשיך להיות מגניב ומעניין, והדיונים בפלטפורמה בסה"כ לא השתנו יותר מדי, אולם אם מאסק ימשיך לכופף את המציאות בפלטפורמה בתנועות חדות כל כך, הוא עשוי לשבור את טוויטר.

מאמרים נוספים