האם הפריצה של ה-Web 3.0 תגיע דרך תעשיית הגיימינג? כנראה שלא בקרוב

ספקנים רבים ביחס ל-Web 3.0 סבורים כי אין היתכנות אמיתית ל-NFTs, שהרי אנשים לא ישלמו כסף אמיתי עבור בעלות ביצירות דיגיטליות. עם זאת, ישנו מקום בו כבר היום אנשים עושים זאת, בהמוניהם: תעשיית הגיימינג. לדוגמה, אם אתם רוצים לשחק למשל במשחק המחשב הסופר-פופולרי League Of Legends, אין שום דבר שמונע מכם לשחק בו חינם-אין-כסף לגמרי. אבל, המשחק הזה לא סתם פופולרי, אלא הוא סיפור הצלחה מסחרי. מניין נובעת ההצלחה הזאת? מכך ששחקנים קונים לעצמם תלבושות (סקינים) חדשים, וכן דמויות חדשות, בעזרת סוג של מטבע בשם Riot Points. עד תקופת הכלכלה המבוזרת (ה-Tokenomics בשבילכם), לא היינו חושבים בכלל לקרוא לזה "מטבע", שהרי אי אפשר להשתמש ב-Riot Points לשום דבר אחר מלבד פריטים ב-League Of Legends. אולם יש אנשים שבכל זאת רוצים את אמצעי התשלום הזה, מאוד, ומוכנים לשלם עבורו לא מעט. 

כך גם באחד מכותרי המשחק המצליחים בכל הזמנים, פיפ"א, שם בנוסף לרכישת המשחק עצמו (בכל שנה מחדש), ורכישת הקונסולה (סוני פלייסטיישן או אקס בוקס), על מנת לשחק ברשת, תידרשו לשלם מנוי לפלייסטיישן פלוס. לאחר ששילמתם על מנוי, כדי לקבל את השחקנים הטובים לצורך משחקי רשת, תיאלצו שוב להכניס את היד לכיס ולשלם עבורם כסף אמיתי. ליתר דיוק, אתם צריכים לקנות מטבע ייעודי למשחק, ובעזרתו תקנו את קלפי השחקנים.

Gaming NFT

תארו לעצמכם שאת המטבעות הללו במשחקי המחשב, תוכלו לנייד למקום אחר? או אז, יש לנו כבר מטבע דיגיטלי לכל דבר. ואם המטבע הזה מתועד על רשת בלוקצ'יין, יש לנו מטבע קריפטו מבוזר. החיבור הזה בין גיימינג לבין ה-Web 3.0 הוא לגמרי מתבקש, ונראה שהשאלה היא מי יעשה זאת ראשון. אולי זו תהיה למשל רשת הגיימינג Game Stop, שהשיקה רק בשבוע שעבר מרקטפלייס ל-NFTs, אשר לפי טענתם, יהווה תשתית למטרה הזאת בדיוק.

אז האם ה-Web 3.0, מצב בו נעבור לחיות בארגונים וכלכלות מבוזרות, יחל מגיימינג? שווה  לדון בכך. 

כנראה שאנחנו עוד לא שם

לאחרונה נודע ברבים מיזם המתיימר להביא את Web 3.0 לשוק הקונסולות בעתיד הקרוב (לטענתם, 2024). מדובר בפרויקט בשם Polium one, שיציע קונסולת משחקים נוסח אקס בוקס ודומיה, אשר תשתמש בטכנולוגיית NFT. גיוס כספים "ומכירה מוקדמת" לכאורה כבר החל, אבל האמת היא, שקשה לנו להמליץ על המיזם הזה. סימנים רבים מעידים על כך שזו עשויה להיות הונאת Rug Pull, לא פחות. ראשית, הלוגו של הקונסולה מועתק מגיים קיוב. יתרה מכך, העיצוב של הקונסולה הוא רינדור מועתק של קונסולה קוריאנית לא מוצלחת. חמור מכך, ה-Roadmap של הפרויקט לא מפרט שום דבר, ובעצם הם מבקשים מאנשים כסף, על בסיס הבטחה כל כך ערטילאית שזה מגוחך. עוד מיזם בשם WEMIX3.0 טוען שהוא פיצח את האיזון הנכון בין מטבעות ונכסים דיגיטליים במשחקי מחשב, על ידי יצירת מטבע שיהיה טוב גם למשחקים וגם לעולם האמיתי. ניאלץ להמתין ולראות.

מעבר לכך, גם משחקים שהם כבר מבוססים על פניו כגון מיינקראפט, דוחים מכל וכל את השימוש ב-NFT, ולא רוצים אפילו להתקרב לנושא, אשר לתפיסתם סובל ממוניטין מפוקפק. אולם הסיבה האמיתית שנכון לעכשיו מרחיקה בין משחקים לבין Web 3.0, היא שכדי שנראה את הכלכלה המבוזרת מתפתחת בשילוב עולם הגיימינג, נדרש משחק שפותח בצורה מבוזרת. הרי אם ענקית כמו EA Sports למשל מפתחת מטבע, אף אחד לא יחשוד בה שיש לה כוונות אידיאולוגיות, נכון? 

לכן, הפיתוח של המשחק צריך להיות מבוזר. זה לגמרי יכול לקרות אגב: כפי שפיתחו את את'ריום ופרויקטים נוספים בשותפות ב-Github, כך אפשר יהיה לפתח משחק מחשב בצורה מבוזרת. עם זאת, הוא צריך להיות "שווה" את זה. למה הכוונה? הפודקאסט עושים היסטוריה עסק לאחרונה בשאלה רלוונטית לעניין שלנו: "מדוע המציאות הדומה לא מתפתחת?" כלומר, למה אנחנו לא חיים עדיין במטאוורס? התשובה לכך לפי עושים היסטוריה, היא לא רק שהטכנולוגיה לא טובה מספיק. התשובה היא שפשוט, אין מה לעשות שם באמת. כדי שניכנס למטאוורס לאורך זמן, אנחנו צריכים סיבה טובה, שתגרום לנו להתמיד ולחזור לשם. כזאת, נכון לעכשיו אין. על אותו משקל, כדי שנאמץ משחק שיהיה מבוסס בלוקצ'יין, אנחנו צריכים שהוא יהיה באמת משחק כיפי ושווה, ללא קשר לשאלת היותו משחק מבוזר או לא. ומשחק שכזה, לא נראה באופק. 

עם זאת, שווה לעקוב אחר מיזמים: בניגוד ל-Polium one הכנראה הונאה או לכל הפחות לא מספיק בשל, מיזמים אחרים צצים כל הזמן; כשתראו פרויקט כזה, תנסו להסתכל מעבר לכל השילינג, ותראו אם החזון של המפתחים הגיוני. אם כן, שווה להעמיק. 

מאמרים נוספים