בעבר היינו נהנים מפייסבוק. היינו נהנים לפתוח את פייסבוק ולמצוא את החברים שלנו משתפים תכנים אותנטיים, בדיחות מצחיקות ועדכונים אישיים. הייתה תחושת FOMO אמיתית לגבי מה קורה עכשיו בפיד שלנו. כיום לעומת זאת, הפיד האישי של פייסבוק משמש אותנו בעיקר לקריאת חדשות, ועיקר הפעילות של גולשים בפייסבוק נעשית בפעילות של קבוצות שיווקיות למיניהן. מבלי ליפול יותר מדי למשחקי מילים נדושים כגון פייסבוק מתה והפכה למטא, אפשר לומר די בביטחון כי פייסבוק היא כבר לא המקום הכיפי שהיא הייתה בעבר: חווית המשתמש שלה הפכה נוראית, התכנים הפכו מוסדיים ופרסומיים בעיקרם ולא אישיים, ואין פלא שהמניה של פייסבוק ירדה ב-40% מתחילת השנה (ואנחנו רק בחודש מרץ).
פייסבוק היא עדיין הרשת ההגמונית אשר אינה מודעת להגמוניותה, אולם בעולם רווי רשתות חברתיות, לעולם לא שורר ואקום: אינסטגרם (אשר בבעלות פייסבוק כמובן) ממשיכה לבצר את מעמדה בתור רשת חברתית מובילה, הצעירים נמצאים בטיקטוק, ערוצי טלגרם נמצאים בצמיחה, אבל יש כנראה רק רשת אחת שבה המון גולשים באמת משתפים תכנים אמיתיים, ולא רק בשביל למכור משהו על הדרך: טוויטר. טוויטר נחשבה תמיד בישראל (ואולי עדיין), בתור מקום אליטיסטי בעיקרו, בו עיתונאים ומובילי דעת קהל למיניהם מדברים בעיקר בינם לבין עצמם. עם זאת, האותנטיות היחסית של הרשת, והפוסטים האיכותיים שבה, הופכים אותה למקום הנכון להיות בו כעת, על מנת לקבל חשיפה איכותית לעצמכם ולמותג שלכם. אולם איך בעצם משיגים עוקבים לטוויטר שלכם, וכיצד מקנים למותג שלכם נוכחות בטוויטר? על כך ברשומה זו.
האשטגים
ידעתם שהאשטגים התחילו בכלל בטוויטר ולא באינסטגרם? טוויטר היא לגמרי trendsetter במובנים רבים, והאשטגים הם עדיין ביג דיל בטוויטר. כדי לקדם את העסק שלכם, שווה לעקוב אחר האשטגים רלוונטיים לתחום העיסוק שלכם, ולהעלות לשם מדי פעם תכנים בעצמכם. מעבר לכך, שווה לכם לקטלג את התכנים שלכם על ידי האשטגים, כך שגולשים יוכלו לראות מה עוד כתבתם ופרסמתם בנושא כזה או אחר.
בכלל, טוויטר הוא מקום סופר-דינמי ועדכני, ואם קורה משהו אקטואלי, טוויטר יהיה המקום הראשון שיגיב אליו; משום כך, אם העסק שלכם מושפע מדברים אקטואליים, כדאי מאוד שתרכבו על גלים כאשר הם קורים, ותכללו האשטגים וטקסטים רלוונטיים למגמות בזמן אמת. באופן הזה, אנשים שעוקבים אחר אותן מגמות עשויים להיחשף למותג שלכם.

עצבו את הפרופיל שלכם
בטוויטר, בניגוד לפייסבוק, אין ״דף עסקי״ או קבוצות, אלא הכל מנוהל על ידי פרופילים. משום כך, אתם רוצים שהפרופיל שלכם יעוצב בצורה יפה ומזמינה ככל האפשר, עם תמונת Cover, תמונת פרופיל מנצחת, ביו קצר (160 תווים) וקישורים לנכסים דיגיטליים רלוונטיים, עם דגש על קישור לאתר הבית של המותג שלכם. מעבר לכך, אתם יכולים לבחור לעצמכם איזה שם משתמש שאתם רוצים (כל עוד הוא פנוי), וכל אחד יכול לתייג אתכם עם שם המשתמש שבחרתם לעצמכם, גם אם אתם לא עוקבים אחריו או הוא אחריכם (וזאת בניגוד לפייסבוק).
הפכו לאושייה
כשהחלה הקורונה, הפכו לא מעט ישראלים למובילי דעה בטוויטר, פשוט בעצם הנכונות שלכם לחקור את הקורונה על ידי קריאת מאמרים שהתפרסמו באתרי חדשות בחו״ל, והבאת עיקרי הדברים לטוויטר שלהם. ההמלצה שלנו בהקשר הזה היא לא לחכות לקורונה הבאה, אלא להחליט שאתם הופכים למומחים בתחום מסוים הקשור לעיסוק המקצועי שלכם. למשל, אם אתם עורכי דין שרוצים לקבל חשיפה, אז להרבות בציוצים הממצבים אתכם בתור מומחים בתחום העיסוק שלכם, קרי העיסוק המשפטי. אפשר לתת תובנות משפטיות על ענייני דיומא, לתת מידע משפטי מפתיע, טיפים שימושיים וכדומה. אם תעשו זאת לאורך זמן, אתם תראו שיצטרפו אליכם עוקבים נוספים מתחום העיסוק שלכם, ותהפכו להיות "קול" ששווה לעקוב אחריו.
תתערבבו
מה שנכון באופן כללי לכל הרשתות החברתיות, נכון ביתר שאת לגבי הטוויטר: אם אתם רוצים שיהיו לכם עוקבים, אתם חייבים להיות פעילים (מאוד) בטוויטר; המשמעות היא שעליכם לצייץ גם אם אין לכם הרבה עוקבים (בתקווה שתצייצו דברים התואמים למגמות הקיימות), ובעיקר להגיב בשרשורים הזוכים לתשומת לב בזמן שהם קורים.
חשוב לומר שאם תצייצו דברים משעממים או עסקיים מדי, אף אחד לא יתייחס לתוכן שלכם; רוצה לומר, להגיב רק לשם התגובה לא ייקח אתכם רחוק. לכן, כדי באמת לזכות בחשיפה, עליכם להתאמץ ולכתוב תגובות שיהיו שנונות או מעניינות בפני עצמן. הדבר הכי חשוב בהקשר הזה הוא לא להישבר: מאוד קשה לפרוץ את המחסום של להפוך מ״סתם״ משתמש בטוויטר, למשתמש שיש לו עוקבים והשפעה. המפתח הוא פשוט להתמיד עד שאתם מגיעים לנקודה שבה תרצו להיות.