לפני כמעט שנה זכיתי לחוות את פסטיבל הברנינגמן המטורף בנוואדה, אשר מנה כמעט כ70,000 איש.
תמיד אמרו לי – חוויה של פעם בחיים.
לא הבנתי בכלל את המשמעות עד שהגעתי לשם ואז רק הבנתי שפעם בחיים זה לא בטוח יהיה. אולי יותר כמו – סוג של דרך חיים.
ברנינגמן היה חלום שלי מאז שגיליתי על קיומו, כפי שציינתי בכתבה המלאה עם התמונות והפרטים, ומאז שזכיתי לחוות אותו, הבנתי את המהות האמיתית של להיות "ברנרית".
הרבה אנשים מדביקים הרבה תוויות על "ברנרים". משייכים את הפסטיבל לסמים, לעירום ולעניינים כאלו ואחרים שלא קשורים במהותם לקהילת הברנרים.
אבל הברנינגמן מבוסס בכלל על עקרונות משל עצמו. עשרת העקרונות ליתר דיוק.
אותם עשרת העקרונות שנכתבו בשנת 2004 על ידי לארי הארווי, מייסד הברנינג-מן, אשר משמשים כקווים מנחים באירועי קהילות הברנינג מן ברחבי העולם.
הנה טעימה מהברנינגמן של 2014:
מידברן 2015
בתחילת הדרך הייתי קצת סקפטית. ברנינגמן האמריקאי סימל בשבילי את החופש, ההתנתקות, העשייה בצוות, האנונימיות והיכולת להיות מה שרוצים.
ופתאם – כל זה מתקיים בארץ, בוורזיה מצומצמת.
האם באמת נוכל לעשות בארץ הקטנה הזו אירוע אינטימי? האם באמת אפשר להתנתק מהמציאות לשבוע כשיש קליטת סמארטפונים? האם באמת אפשר להרגיש חופשי ולעשות כל מה שבא לנו כשמכירים את כולם מסביב וכולם מכירים אותנו? האם בכלל יתקיים הפסטיבל כאשר משטרת ישראל וכל התקשורת מדברת עליו ולא דווקא לחיוב?
התשובה לא אחרה לבוא…
המידברן היה כל מה שקיוויתי שיהיה.
מרגש, מרתק, אנשים נפלאים כדוגמת ניר אדן, מנכ"ל האירוע, נתי גולדמן ועוד מאות המתנדבים והמשתתפים שעבדו חודשים רבים לבנות את המקום, לקחו חלק פעיל גם במהלך האירוע וגם דאגו לא להשאיר עקבות כשכבר תם האירוע.
אירוע המידברן הזכיר לי שוב איזו יפה המדינה שלנו, רגעים של קסם ועזרה הדדית, אחדות ונתינה אינסופית מרחיבת לב עד לאופקים חדשים, חוסר התעסקות לרגע עם מסחר, עם כלכלה, עם נושאים מתישים מחיי היומיום שלנו כמו גזענות, פוליטיקה, אמונות, יוקר מחייה, וכדומה.
עשרת העקרונות של מידברן
מידברן מבססת את עקרונותיה על אלו של הברנינגמן המקורי, כקווים מנחים באירועי קהילות הברנינג מן ברחבי העולם.
והנה הם כאן לפניכם:
מידברן, היית טובה אלי.
נתראה בשנה הבאה!
ובינתיים, קצת תמונות, כל אחת מכילה געגוע וזיכרון מתוק…