כלבים תמיד היו ויהיו נקודת חולשה אצלי.
וכשגיליתי את המרכז הישראלי לכלבי נחיה לעיוורים, לא יכלתי שלא לבקר ולסקר את המקום הנפלא הזה והעשייה המבורכת של כל הנוטלים חלק במקום הזה, ומאפשרים זוג עיניים לאנשים ללא מאור עיניים.
הדבר שהכי הדהים אותי, זו העובדה שבסופו של דבר – עיוור יכול לעשות הכל, כמעט.
והחבר הכי טוב שלו לעזר, זהו לברדור מתוק, שחונך ואומן לעניין הזה.
כיום יש בישראל כ-24,500 בעלי תעודות עיוור שמהווים כ 3.3 מאזרחי ישראל.
מתוכם, אני זכיתי להכיר אחד מקסים, אשר הסביר לי כי כלב מחליפים אחת לשמונה שנים.
או יותר נכון – איך התהליך עובד?
כלב שנולד גדל במשך שנה באומנה (משפחה מאמצת). לאחר שנה הוא עובר אל המרכז הישראלי לכלבי נחיה לעיוורים ומתחבר למישהו בעל ליקוי ראייה למשך 8 שנים, אחריהם מוצאים לו בית להזדקן בו.
הכרתי אנשים מקסימים ומרגשים, כמו המנכ"ל והמייסד, נוח בראון, שעושה עבודת קודש לסייע לעיוורים, ומירב הירש מצוות המתנדבים ואיציק, גם הוא מתנדב אשריש לו ליקוי ראיה. נהנתי מסיור במקום המלווה בהסבר ובהתנסות מוחשית בעולם החושך.
הכל בסרטון הבא.
אני ממליצה לכולם להגיע ליום המיוחד הזה, בליינד דיי, שיתקיים ב6.6, כל הפרטים כאן בפנים:
מה הוא ה-Blind Day ?
ה-Blind Day הינו יום להגברת המודעות וההזדהות עם ציבור העיוורים ולקויי הראייה בישראל ומטרתו לסייע לשילובה של ציבור האנשים עם העיוורון ולקויות הראייה בחברה.
את הרעיון ל-Blind Day ייזמו קבוצת חושבים בצבע – קבוצת קריאיטיב, פרסום ויחסי ציבור של אנשים עם מוגבלויות.
ה- Blind Day מתקיים כל שנה ב 6.6 מתוך כוונה שב 6.6 כולנו, אני, אתה ואת, יכולים לחשוב בצבע גם אם אנחנו לא רואים 6/6.
זהו יום בו אנחנו מבקשים מכולכם: תעצמו את העיניים – ותראו!
היום מובל על ידי המרכז לעיוור בישראל ובהשתתפות עמותות וארגוני עיוורים רבים העוסקים מידי יום לשיפור חייה של הקהילה שלנו המונה כ 24,000 אנשים בישראל.
העמותות המובילות את ה BLIND DAY מידי שנה הינן: על"ה, אופק לילדינו, בית חינוך עיוורים בירושלים, המרכז הישראלי לכלבי נחייה, מגדלאור – יעדים לצפון מיסודה של קרן רש"י והשרות לעיוור במשרד הרווחה. ליום מצטרפות האגודות למען העיוור הפזורות ברחבי הארץ ועוד רבות וטובות. השנה הצטרפו אלינו גם: כיוונים, פעול"ה, צמד, ששת, קרן אור, מכון בית דוד, אלי"ע, נא לגעת, דיאלוג בחשיכה, ק.ל.ע, לראות, ידיים רואות וקבוצת כן ולא.
במסגרת היום נערכות פעילויות מגוונות העוסקות בתחומי העיוורון, הן ע"י העמותות והן ע"י שותפויות עם המגזר הפרטי והציבורי. הפעילויות כולן בדגש על הפעלה חושית שאינה מתבססת על הראייה.
מוזמנים להצטרף לקהילה בדף: https://www.facebook.com/blindday6.6
נתראה שם? 🙂