כאחת שחיה את עולם הטכנולוגיה, אני יודעת ורואה גם סביבי, כי בעיקר בתקופה הזו, שבה יש לנו מכל כיוון אינסוף מושכי תשומת לב ו"שודדי זמן", חייבים לדעת לנהל את הזמן שלנו בצורה הכי טובה.
שודדי הזמן
מכירים את זה שאתם מנהלים שיחה ופתאם יש צלצול בסמארטפון שלכם? אתם מציצים אל המסך, בשניה נקטעת חוט המחשבה ואולי אפילו אתם עונים לה. והופ – נגזל זמן יקר ממה שתיכננתם לסיים מוקדם – הפגישה או השיחה שניהלתם.
בחיי היומיום של כולנו יש המון הפרעות. חשוב לדעת כיצד להתמודד איתן או להקטין את השפעתן השלילית על החיים שלנו.
מהם סוגי שודדי זמן הקיימים?
בשלב הראשון חייבים לזהות ולהבין מה הוא מקור ההפרעה.
האם זה העובדה שאנחנו תקועים בפייסבוק על איזה פרופיל של מישהו שמוצא חן בעיננו? האם אנחנו מדפדפים בתמונות של האקס שלנו באינסטגרם?
ישנן שתי סוגי הפרעות:
הפרעות מחוייבות והפרעות לא מחוייבות
כל אחד צריך לדעת איזה זמן הולך מיומו על הפרעות מחוייבות והפרעות לא מחוייבות.
מה ההבדל?
הפרעות מחוייבות: אלו הפרעות שאין לנו דרך להמנע מהן.
זה יכול להיות מיילים מלקוחות, שיחות מעמיתים, פניה מאנשים קרובים וכדומה. כלמר – אלו הפרעות דאי אפשר להתעלם מהן. מה שכן – חשוב להבין שהן "הפרעות מחוייבות" ולבחון כיצד ניתן לצמצם את ההשפעה השלילית על סדר היום ועל ההתנהלות שלנו.
הפרעות לא מחוייבות: אלו הן הפרעות שבטוח כולנו נתקלנו בהם – פייסבוק, יוטיוב, אינסטגרם, צלצול ושיחות טלפון לא מתוכננות, אימיילים בכמות גדולה, סמסים וכל אפיקי ה"רעש" שהטכנולוגיה יצרה סביבנו בשנים האחרונות. בכלל, כל פעילות שלא מגיעה באופן פורמלי, אלא "נדחפת" לזמן שלנו, נחשבת להפרעה לא מחוייבת. כל יום ישנה טכנולוגיה חדשה שאנו נאלצים להתמודד איתה.
בנוסף – יש יותר ויותר מידע שם בחוץ שאנחנו נאלצים להתמודד איתו. מידע אונליין או מודפס. יש גם זמן שאנחנו מבזבזים על לחפש מידע שהוא חשוב או נכון.כל אלו הן דוגמאות להפרעות לא מחוייבות
סיבות נוספות שיכולות לעכב הן חוסר משמעת עצמית – כשהתחלנו משהו ולא סיימנו אותו, או קפצנו מדבר אחד לשני.
גם חוסר היכולת לומר "לא" מעכבת – לפעמים לא נעים או מפחדים לומר "לא" ומאבדים בתהליך של העשייה המיותרת שאפשרנו אותה, זמן יקר מאד.
בעייה נוספת היא חוסר החלטיות, או סדרי עדיפויות משתנים. אנשים שלא מצליחים להגיע להחלטה, קופצים מהחלטה להחלטה ושורפים זמן יקר.
חוסר היררכיה, או בארגון שאין בו סדר, גם יכולים להיווצר מצבים של ביזבוז זמן בשל חוסר סינכרון בין הגורמים השונים.
צריך גם להבחין הם אני שודד הזמן של עצמי? או שיש שודדי זמן שאני נגרר אחריהם?
למשל – האם אני יוצא להפסקת סיגריה כל שעה? האם אני נתקע על אלבום התמונות של חבר שלי בפייסבוק? האם אני מנסה לעבוד כשמולי פתוח המייל? או טוויטר או פייסבוק? ואני בודק כל רגע?
בשבוע הבא, נדבר על פתרונות לשודדי הזמן ודרכי התמודדות איתם.
אם בא לכם ללמוד עוד על ניהול זמן נכון – אני שמחה להזמין אתכם לקחת את הקורס המלא על ניהול זמן אותו מעביר ערן שטרן, מומחה לניהול זמן ומנטור עסקי שכבר הספיק לסייע למאות אנשים לשנות את חייהם.
הקורס הוא במחיר שיקנה לכם גישה גם לכל שאר הקורסים שיש באסכולי! (ואם אתם רוצים הנחה מיוחדת לכבוד החג – דברו איתי 😉 )
לעוד שאלות – תרגישו חופשי לשאול אותי!!
מקווה שעזרתי ועד הטיפ הבא,
שלכם
אני