אורי לוין, יו"ר FeeX ומייסד Waze
איש עסקים מבריק, חבר טוב והשראה. אורי לוין

Feex – הפגישה שלי עם רובין הוד של העמלות

בביקור האחרון שלי בניו יורק, מצאתי עצמי צועדת ברחובות, מנווטת ב Waze אל פגישה נוספת עם אחד מהאנשים שאני יותר אוהבת בתעשייה, שבזכותו אני לא צריכה להתבייש יותר ביכולות הניווט המועטות שלי ולשאול אנשים ברחוב להכוונה ליעדי.
אורי לוין, הידוע לכולם כמייסד Waze, אפליקצית הניווט (מצילת החיים בשבילי!) אשר נמכרה ביוני 2013 לענקית האינטרנט האמריקנית, גוגל (Google) , הוא לא רק גאון צנוע ונעים הליכות, אבל גם אחד האנשים אשר כל פגישה שלי איתו מוציאה אותי עם תובנות חדשות, השראה ואדרנלין מחודש להמשך היום.
העיניים המחייכות, הצניעות והכנות הן תכונות נדירות שהופכות כל מפגש איתו לסוג של חוויה אחרת לחשיבה, לאמביציה ולחלומות.

אורי לוין, יו"ר FeeX ומייסד Waze
איש עסקים מבריק, חבר טוב והשראה. אורי לוין

אורי,שהתחיל את דרכו כיועץ לסטאטאפים, חזר לעשות זאת גם היום ומנדב לא מעט טיפים ייחודיים ואיכותיים לסטאטאפים שונים ואף משקיע באילו שהוא מאמין בהם לטווח ארוך.
כיום אורי הינו מייסד שותף, משקיע ויושב ראש פעיל במיזם שנקרא Feex.

מה זה Feex ולמה זה טוב לנו?

Feex יכולה לחסוך לכל אדם המון כסף. זהו אתר שמראה כמה כסף אנחנו מפסידים בדמי ניהול קרן ההשתלמות, קרן הפנסיה או קופת הגמל והיא מראה כיצד ניתן להציל את הכסף הזה.
ב- Feex טוענים כי פוטנציאל החיסכון שיכולים המשתמשים בשירותיה להפיק בשוק הישראלי מגיע ל-200 מיליון שקל בשנה.

גם Feex, בדומה ל Waze מתבססת על חכמת ההמונים. באתר פונה Feex לאלילו שחוסכים לפנסיה ושואלת אותם – כמה דמי ניהול הם משלמים לקרן הפנסיה שלהם.

feex - sucker meter

איך זה עובד?

בשלב הראשון צריך המשתמש להירשם לאתר ( https://www.feex.co.il ) ולהעלות את הדו"ח הפיננסי שלו.
בהרשמה לא מבקשים מהמשתמש ת.ז או פרטים מזהים, ומהדו"ח ניתן למחוק את הפרטים, וכך הוא עולה בעילום שם, ללא נתונים מזהים. מי שחושש להעלות דו"חות, יכול להעלות את הפרטים שלו בהקלדה ידנית, בו לא מבקשים פרטים מזהים.
איך משיגים את הדו"ח? גם בזה Feex מסייעת:
כל מה שצריך זה לעקוב אחר ההוראות תחת הכותרת "איך משיגים דו"חות", שם מבינים מה צריך לבקש, ממי וכיצד מקבלים את האינפורמציה.

בשלב הבא, אחרי שהעלה המשתמש את הדו"חות, Feex משתמשת בחכמת ההמונים ומשווה את הנתונים שהעלה המשתמש למול נתונים של משתמשים אחרים בעלי נתונים דומים, שעברו את התהליך באתר והעלו נתונים משלהם.
לאחר מכן, יעשה ניתוח של הממצאים ובאמצעות "מד הפראייר" מקבל המשתמש המחשה של כמות הכסף המיותר שהוא משלם וכיצד יוכל להחזירו לחשבונו.

FEEX1 שליש מהפנסיה שלך הולך על דמי ניהול
Feex Sucker Meter

אבטחת המערכת ופרטיות המשתמש

למי שדאג בנושא האבטחה – יכול להסיר חשש מליבו.
מערכת Feex מאובטחת ע"י שתי חברות בינלאומיות מובילות: Norton ו-McAfee. כמו כן, היא עומדת בסטנדרטים גבוהים מאד של אבטחה ע"י צוות מהנדסי תוכנה מהטובים ובמקצועיים בארץ, אשר עובדים ב Feex ודואגים לשמירת פרטיות מירבית של המשתמשים.

כמו כן, Feex אינה שומרת פרטים אישיים אשר הוזנו במערכת והיא אף ממליצה לגולש שהעלה דו"חות, לדאוג למחוק מקבצי הדו"ח את השם והפרטים האישיים בטרם העלאתם לאתר.

Feex – מה הלאה?

Feex זיהתה עד כה חיסכון השיקה במרץ האחרון את השירות שלה לשוק האמריקאי. ומאז אוגוסט, היא מכסה את כל מוצרי ההשקעה והחסכונות הפנסיונים הקיימים בשוק הזה. כיום יש לFeex יותר מ-60 אלף משתמשים והמספרים הולכים וגדלים.

צוות מנצח - Feex
מטב המוחות בצוות אחד מנצח – Feex

Feex השיקה לאחרונה מדריך למעסיקים באתר שלה, המאפשר למעסיקים לחסוך לעובדים שלהם עשרות אלפי שקלים בביטוחים ויצרו את האפשרות של מעסיקים להוביל שינוי בחברה שלהם.

כיום תומכת חברת Feex בקופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה.
בהמשך היא מתכננת לתמוך בביטוחי מנהלים, בהפחתת עמלות בבנקים, משכנתאות, פיקדונות, חשבונות השקעות, סוגי ביטוח ומוצרים פיננסיים נוספים.

אז קדימה – בא לכם לחסוך כסף? כסף שמגיע לכם? – לחצו כאן כדי לצאת לדרך 🙂

* כתבה זו נכתבה לגמרי על טהרת הפרגון וההערכה למיזם זה ולא משום מניעים אחרים.

מקווה שעזרתי,

שלכם, עד הפעם הבאה,

אני

מאמרים נוספים